Arhiv Novic 2024

Tekmovanje: Iskanje sončnih ur

24.06.2024

Jure Japelj
Evropska zveza za izobraževanje v astronomiji je razpisala tekmovanje, v katerem vas poziva, da najdete vsaj eno sončno uro. Vaše prispevke bo zveza sprejemala do konca oktobra.
Preberi več

Tekmovanje: Poimenuj kvaziluno

18.06.2024

Jure Japelj
Znanstveni podkast Radiolab in Mednarodna astronomska zveza pozivata vse astronomske navdušence, da predlagajo ime za eno izmed Zemljinih kvazilun.
Preberi več

11.06.2024

Barbara Rovšek
Cosmolabovci smo sodelovali na Otroškem knjižnem festivalu, ki ga je v soboto, 8. junija 2024, organizirala Vodnikova domačija v Parku Sveta Evrope pred Cankarjevim domom.
Preberi več

Cosmolabovo usposabljanje za učitelje: Astronomija na šolskem dvorišču

05.06.2024

Dunja Fabjan
Zavod Cosmolab prireja v šolskem letu 2024/25 program profesionalnega usposabljanja za osnovnošolske učitelje z naslovom "Astronomija na šolskem dvorišču". Vpis je možen do 1. septembra v sistemu KATIS.
Preberi več

Rezultati natečaja GoChile: Zvezdnate ptice južnega neba

30.05.2024

Jure Japelj
Znani so rezultati natečaja GoChile: Zvezdnate ptice južnega neba, ki ga je za dijake in dijakinje razpisala Fakulteta za naravoslovje Univerze v Novi Gorici v sodelovanju z Zavodom Cosmolab.
Preberi več

Delavnica o astronomiji v izobraževanju

13.05.2024

Dunja Fabjan
Mednarodna astronomska zveza prireja delavnico o astronomiji v izobraževanju. Spletna izvedba delavnice, kjer bodo predstavljene dobre izobraževalne prakse v osnovni in srednji šoli ter pri usposabljanju učiteljev. Letošnja osrednja znanstvena tema bo vesoljski teleskop James Webb.
Preberi več

Natečaj 100 ur astronomije

22.04.2024

Dunja Fabjan
Oktobra lani so bile šole povabljene k sodelovanju na natečaju 100 ur astronomije, ki ga je priredila Mednarodna astronomska zveza. Mednarodnega natečaja se je udeležila tudi Osnovna šola France Bevk z Opčin pri Trstu. Ob Svetovnem dnevu Zemlje objavljamo njihove izdelke.
Preberi več

Poletna šola astronomije GoChile 2024

17.04.2024

Jure Japelj
Tudi letos bo potekala poletna šola astronomije GoChile. Zainteresirane dijake in dijakinje vabimo, da se prijavijo in zadnji teden poletja preživijo v družbi teleskopov, vrstnikov in profesionalnih astronomov.
Preberi več

Arhiv novic